Zapečená krkovička

Popis receptu

Recept na zapečenú krkovičku.

recipe image
Recept od Andrej,
Pridať do svojej kuchárskej knihy
Moje recepty
Verzia pre tlač
Recept je v kategóriach
Druh jedla
Hlavná ingrediencia
Spôsob prípravy
Obtiažnosť prípravy
Počet porcií...
4

Ingrediencie

  • 4 plátky bravčovej krkovičky s kosťou
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • maslo na vymazanie
  • soľ

Na marinádu:

  • 6 lyžíc kečupu
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 50 ml vody
  • pol lyžičky korenia

Postup prípravy

  1. Plátky krkovičky naklepeme, na stranách narežeme aby sa pri pečení nekrútili.
  2. Z oboch strán ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a položíme do maslom vymasteného pekáča. Cibuľu nakrájame nadrobno, posypeme ňou krkovičku v pekáči a zalejeme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
  3. Prikryjeme a krkovičku pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne hodinu.

Doplňujúce informácie

Vhodnou prílohou ku zapečenej krkovičke sú šťuchané zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Hodnotenia receptu

Recepty Všetky kategórie receptov

Najnovší recept Najnovší recept s obrázkom

Najlepšie hodnotený recept

Najlepšie hodnotený recept