Hokkaido polievka

Popis receptu

Polievka z tekvice hokkaido s opečenými semiačkami.

Recept od erika,
Pridať do svojej kuchárskej knihy
Moje recepty
Verzia pre tlač
Recept je v kategóriach
Druh jedla
Hlavná ingrediencia
Spôsob prípravy
Obtiažnosť prípravy
Počet porcií...
5

Ingrediencie

  • 1 väčšiu tekvicu hokkaido
  • 1 zemiak
  • 1 cibula
  • 3 strúčiky cesnaku
  • muškátový oriešok
  • bobokovy list
  • kari
  • soľ
  • šľahačková smotana
  • kúsok masla
  • zeleninový vývar
  • vylúskané tekvicové semiačka

Postup prípravy

  1. Cibulu si nakrájame najemno a osmažíme ju na oleji a masle.
  2. Pridáme na kocky nakrájanu tekvicu a zemiak (tekvicu nešúpeme, len ju vydlabeme),chvíľu restujeme.
  3. Zalejeme vývarom a postupne pridávame cesnak, muškátový oriešok, bobkový list, kari a soľ.
  4. Varíme asi 25 minút.
  5. Potom polievku rozmixujeme na hladko a vlejeme do nej smotanu.
  6. Polievku necháme 10 minút povariť.
  7. Podávame s opečenými semiačkami na masle.

Hodnotenia receptu

Recepty Všetky kategórie receptov

Najnovší recept Najnovší recept s obrázkom

Najlepšie hodnotený recept

Najlepšie hodnotený recept